onsdag 26 augusti 2009

Alla kan riva!

Nu är jag på plats vid Windsor Castle där EM avgörs den här veckan. Tävlingarna hålls på drottningens privata mark och det gör att publikintresset är extra stort. Jag kom hit i måndags och igår var det veterinärbesiktning. Alla hästar i det norska laget gick igenom utan problem. Hoppningarna börjar idag på morgonen. Sammanlagt är det 18 lag men jag skulle tippa att det blir 15-16 kompletta lag som kommer till start.

Jag blev nyss intervjuad av TV och jag tror att det blir ett mycket öppet EM. Hindren är höga och alla kan riva. Och en del kommer att rida felfritt. Det gäller bara att kunna fokusera på uppgiften. De norska lagryttarna fokuserar helt på att rida felfria rundor och de får inte diskutera resultat eller prestation under tävlingarna. Vi har fortfarande bronsmedaljen kvar från OS där vi blev bästa europeiska land. Och vi har samma laguppställning som i OS.

Ryttarna var på "prekamp" hos Henk Noren i fyra dagar före EM. De var oerhört imponerade av Henks sätt att jobba individuellt med varje ryttare och att förbättra små detaljer och stämma av formen. En annan viktig del är att ryttarna umgås och det skapar trygghet i laget. Det är ett jättebra lag att jobba med och de är väldigt sportsliga. Ingen av ryttarna låter sitt dåliga humör gå ut över de andra i laget.

Ha det så bra hemma i Sverige - jag återkommer med fler rapporter!
Hälsningar Sylve