torsdag 24 mars 2011

Höjdpunkten

När jag gjorde övningen på Tompa imorse så fick Emilio se att Tompa inte riktigt avslutar rörelsen med höger bakben de sista galopp språnget innan hoppet. Istället för att galoppera under sig med bakbenet så avslutar han rörelsen tidigare, typ blockerar och stampar sedan av. Detta medför att höjdpunkten på språng-kurvan blir efter hindret istället för mitt över. Jag har försökt illustrera här nedan. Den första bilden är exempel på ett räcke och en oxer där höjdpunkten på språngkurvan är den röda stjärnan, alltså efter hindret. Detta leder ofta till bakbensfel på oxrar och både fram och bakbensfel på räcken.
På denna bild under så har jag ritat en blå stjärna där höjdpunkten är mitt över hindret, som den ska vara för ett felfritt resultat.


Emilio sa till mig att tänka på att vänta mer med mitt överliv och vipps så blev Tompas rörelse med höger bakben mycket bättre och han avslutade rörelsen utan att blockera innan avhoppet. De ända jag gjorde var att tänka på att vänta mer i sista språnget innan hindret. Tror ofta detta är anledningen till att jag får nedslag, att jag ofta är lite för snabb med mitt överliv, att jag liksom hamnar före honom i språnget, vilket leder till att han inte kan avsluta rörelsen korrekt innan hindret utan hoppar istället flackt, mer framåt än uppåt och då blir språng-kurvans höjdpunkt efter hindret istället för mitt över. Så med lärdomen vänta med överlivet framför hindret kommer jag somna med i huvudet inatt.

che preste che tardi

Idag hade Emilio t-shirt på sig, men jag behöll min långärmade tyckte det var lite kyligt i skuggan ;) Börjademorgonen med att skritta Kapitol i 40 min. Sen red jag Hialoubet och tränade på de som vi gjorde igår och jag tyckte det gick mycket bra!

Red därefter Tompa och fick lektion med honom, gjorde denna övning;

5 galopp språng i samlad galopp mellan varje räcke som var ca 60 cm höga. Det gick finfint, i början gjorde jag det lite för enkelt, jag hoppade red rakt 2 språng svängde ett och rakt 2. Visst det går ju bra det med, men hästens rörelse blockeras i och med att det inte riktigt får något flow. Red sedan som en stor volt utan att göra något 'hörn', Tompis rörelse blev genast mycket bättre och han arbetade mer med hela kroppen, jag med för den delen.

Badade sedan Marängen så hon blev fin inför helgens unghäst tävlingar. Efter lunch så Skrittade jag fram Kapitol till Emilio och sedan satt jag i solskenet och tittade på medans han red. Hjälpte honom med några hinder också, Kapitol tog sin första skutt för säsongen idag. När man skrittar runt på honom så ser han mest ut som en stor nallebjörn. Men när han får upp flåset och börjar hoppa, då är han helt magiskt! Han är Emilios käraste älskling. När de var klara så sa jag att "Kapitol ser glad ut för att få börja hoppa"! Emilios svarar "Meee too!!" med ett smilie som gick upp till öronen. haha.

Därefter så körde vi Istrione, Liscio och Merenghé och alla grejer till tävlingsplatsen (samma som de andra helgerna), fixade och gjorde ordning där.

Kom hem ganska sent och är megatrött. Imorgon kommer min älskling på eftermiddagen och jag längtar så!


onsdag 23 mars 2011

min mage står åt alla håll

denna underbara morgon, när inga moln på himlen syns så fick jag en lektion med Hialoubet. Fick galoppera över en bom och träna på att jag ska vänta med mitt överliv. Red sedan Marängen, därefter så red jag ut på Istrione, travade längst med floden. Skrittade sedan fram Chicago åt Emilio och skrittade därefter Kapitol en halv timme. Tompis fick vara ute hela förmiddagen = glad hest.

På eftermiddagen så red jag och Tompa ut, vi travade också längst med floden. Sen red jag Hialoubet igen och fick lektion nu med. Fick galoppera på bom igen och Emilio förklarde mer tydligt vad han menade imorse. Att den galoppen som jag vill ha framför hindret måste jag bygge upp i förväg och jobba utifrån den framför hindret eller bommen. Jag måste använde min ben mera både när det gäller att rida framåt och minska, och vara kvar med mitt överliv. När han förklarat och visat (när han visar är han typ häst och ryttare samtidigt, kan se ganska kul ut) så gjorde jag allt perfekt sedan och han tyckte de verka som att lite gick innan för skallen på mig, hehe.

Sen var han så snäll, han sa att; när han var i min ålder, alltså ca 12 år sedan, så var han i Frankrike hos en duktigt ryttare som jag inte kommer ihåg vad han heter nu...men han var iaf i samma situation som jag. Lärde sig massa nya saker varje dag, all information bubblade nästan över. Det är mycket som ska smälta in. saker som han gjort på ett sätt tidigare skulle han nu göra på ett annat sätt. Hemma så fungerar det bra, man får hjälp osv. Sen när man går in på banan och är själv, hamnar i en situation vill göra som han alltid gjort innan men tänker till och just jag ska göra såhär som jag lärt mig, och så har det gått en sekund och du är 10 meter närmare hindret innan du ens hunnit göra en reaktion. Det är just såhär det är för mig, Emilio förklarade att detta är ju fullständigt normalt, han kände exakt samma och för honom tog det 1 år att få in de nya systemet så att även hans reaktioner reagerade och inte bara huvudet som tänkte. Han stannade i Frankrike i 3 år. han sa att jag håller på att kära mig så mycket och det tar ett tag att å in det så att jag agerar i situationer så som jag lärt mig ist för att falla tillbaka och göra som jag alltid gjort. Det är som att lära sig ett nytt språk, som jag också gör, man tänker en mening först på sitt eget språk och översätter den sen. Ungefär så går det till när jag rider nu, men snart så kommer meningen av sig själv utan att jag behöver översätta, både i ridningen och språket ;)

Känns jättebra att han sa det här, för det innebär ju att han förstår hur jag känner ibland. Han sa även att det första året som han höll på att lära sig så gjorde han inte alls några bra resultat på tävlingarna. Tävlingarna blir istället som träningar-på-att-tävla. För det är ju där som situationer uppstår som jag måste lösa på egen hand.

Det får bli dagens kloka inlägg. Känns bra.

just nu...

...äter jag pannkisar med glass och chokladsås. Så jag uppdaterar mer senare, om massa klokheter som jag fått in i mitt huvud idag.

tisdag 22 mars 2011

green green grass





Fjompa ville inte va med på bild idag

söndag 20 mars 2011

Tompis







Då var Jumping Follonica Tour slut

En grej som jag glömde skriva igår var att Emilio åkte in på skjukhus. När vi var hemma på eftermiddagen och han skulle rida Kapitol och jag Istrione När jag kommer in påridbanan så ser jag att Emilios pappa sitter på Kapitol istället och Emilio sitter på gräsmattan med huvudet mellan knäna, såg ut som om han grät ungefär. Sen resta han sig mödosamt upp och satte sig i en stol och såg inte alls bra ut så jag skrittade fram och fråga hur han mådde och han sa att när han skulle börja trava på Kapitol så hade han fått värsta krämporna runt revbenen, liksom under bröstkorgen som att något stramade åt jättemycket så han fick svårt att andas. Senare så skjutsade hans pappa honom till sjukhuset, så jag tog hand om stallet. Vågade inte ringa honom på kvällen, om han låg och sov. Imorse när jag kom till tävlingsplatsen vid 8 så träffade jag Gabriel där och sedan ringde Stefano och sa att Emilio fortfarande är kvar på sjukhuset och inte kommer hoppa, förutom kanske Chicago i GP efter lunch. Men så blev det inte, utan Stefano kom ungefär vid 10 och körde hem alla hästar utom Tompa. Så jag och Tompa har varit alldeles ensamma idag, stackars Tompis fick stå ensam i vårt stall.

brände 2 h med att sitta utanför boxen och läsa min bok i solen, sen vid 13 tittade jag på GP som Tim Hoster vann, han var enda dubbel nolla. Vid 16 så red jag, och Stefano kom och hjälpte mig på framhoppningen och körde sedan hem Tompa och mina grejer, super snällt. Tompa hoppade bra i början av banan, var against the clock så red faktiskt gansk asnabbt (vilket jag typ aldrig gör) sen i slutet blev han typ lite...ointresserad? så han hoppade inte lika bra och tog med sig 2 bommar. Tror han är trött nu efter 3 helger. Men idag red iaf jag bra. Lägger in lite bilder i nästa inlägg.

lördag 19 mars 2011

-

känner mig så sämst. Har legat i och tränat hur mycket som helst under vintern, fått hur mycket hjälp som helst. Hur bra förutsättningar som helst. Förstår då inte varför jag har så dåligt självförtroende. jag påverkas av minsta lilla, ena stunden känns allt perfekt, sen kanske jag får ett sämre språng på framhoppningen och då brister allt. När jag går inte på banan så tänker jag, shit där kommer jag riva, det där kommer vara svårt, den oxern är hög, den distansen kommer vara skitsvår för mig. Försöker skjuta undan tankarna men då poppar nya upp. Emilio säger att jag måste lära mig att tro mer på mig själv! Men hur lär man säg att tro på sig själv?

fredag 18 mars 2011

imorgon är det en ny dag

Idag har det gått piss. Bara Laius och Hialoubet som gått bra, annars har de andra gått piss för E också. Imorgon är det en ny dag = nya tag. Hörs då. Ciao

torsdag 17 mars 2011

Zzzzz...

Znark på er alla. Håller nästan på att somna med huvudet på tangentbordet. Kom hem sent från stallet idag för jag väntade på veterinären i 1 h 45 min totalt. Och när han var där så var han där i MAX 5 min. Värt.

Tompa har fått nya skor idag, så han är glad. Och jag fick en animo jacka av Emilio så jag är glad. Alla är glada. Jackan var för liten för honom så han frågade om jag ville ha den., den är lite stor i midjan men det funkar. Tycker den är fin, hoppas inte andra tror att det är värsta kill-jackan, vill ju inte bli som Alex i Solsidan som hade en tjejtröja liksom... ;)

god natt, så här trött är typ jag






onsdag 16 mars 2011

animoitalia.com

idag fick Emilio hem ett jättestort packet från Animo. Jag vill också ha!! Har kollat igenom hela deras senaste collection nu och mamma och pappa det finns en hel del fina saker! ;)

Igår så hade E på sin nya stövlar också, så jag kommenterade det och han sa att han fått dem för att prova och sen säga vad han tycker. Han sa till mig att dom var väldigt bekväma men fula. haha jag sa att dom såg ut som joggingskor fast med skafft liksom. Och han höll med, han sa att det är ju typ sådana som Malin Baryard har, vilket betyder att han tycker hennes stövlar är fula. haha.

Är lite avundsjuk för jag vill också grejer. När man är ung och fattig som jag så måste man köpa och när man är stor och känd så får man grejer, tycker inte det låter rättvist! Nästa gång E ska få grejer kan han väl säga att han har storlek 38 i stövlar ist...


dagens tabbe

today så började jag med en timmes skritt med Kapitol. Därefter så körde jag Olea och Chicago till tävlingsplatsen och lite efter kom Emilio med Laius och Tompa. När jag lastade av Chicago och skulle ställa in honom i boxen så gick allt bra, han är så snäll. Tog av honom grimman och ställde mig utanför boxen och tittade bortåt vänder mig om och ser hur Chcago märjt att boxdörren är öppen och jag ställer mig framför honom och försöker backa honom men han hade bestämt att han skulle ut så som ett tåg så tuffade han på, i princip över mig, jag ramlar bakåt i en vattenpöl. reser mig upp och får tag på grimman och springer ikapp Chicago som luffar på, får på honom grimman och leder tillbaka honom. En gubbe såg allt och, aah det måste sett kul ut. Men nu har jag ont i svans kotan och höger stortå som han klev mig på :(


Skrittade sen fram Tompa åt Emilio medans han red Chicago. Vi bytte och jag gick till stallet och satte in Chicago i boxen och stängde boxdörren. Hoppade upp på Olea och skrittade fram henne åt E. Hjälpte E att höja och sänka lite hinder i en serie som han hoppade med Tompa. Han sa att allt känns super, det ända är att Tompa är lite lat i fram, så han snuddar helatiden bommen, han rev typ 3 ggr pga oförsiktighet. Men men som sagt bra nedslag på träning = färre på banan.

Åkte sen hem till gården och gav hö till de hästar som är hemma i helgen och red sen Istrione, som kändes molto bene.

tisdag 15 mars 2011

15e mars

Gabriel var ledig idag så jag gav hästarna mat imorse och sedan började jag att rida Merneghé. Emilio hoppade upp på Olea och tittade när jag red och han sa att det så mycket bra ut, de kändes bra också. Red sen Istrione, och Emilio avslutade med honom. Skulle sedan rida Tompa men Emilio ville hjälpa mig med honom och han skulle just rida Kapitol så han sa att "det är bättre om du skrittar ut en sväng med Laius först medans jag rider Kapitol för när jag rider honom så tänker jag bar på honom och inget annat, och jag vill gärna se när du rider Tommie, så ta honom sen." Ibland undrar jag om Emilio älskar Kapitol mer än hans fru och sin son... haha skämt, men jag tycker verkligen om att Emilio är så kärleksfull till alla hästar, mest Kapitol såklart.

Skrittade som sagt ut på Laius och tog sedan Tompa. Fast Emilio satt upp på Tompa typ direkt och jag sprang och hämtade Chicago för att skritta fram honom medans jag tittade på när Emilio red Tompa. Han tränade mycket på att hålla Tompa rak, för han svävar lätt ut med bakdelen i svängar och på rakt spår. Ibland ut och rätar du till det så händer det att den hamnar in ist, så mycket jobb med båda ben lika mycket och när han är rak så ska han skjuta på bakifrån, vilket han tyckte var jobbigt. Men det gick bra i slutet och jag satt upp några minuter i slutet för att känna och det kändes bra. Red sedan Hialoubet som var överraskande avslappnad, mycket duktig hest.

Efter lunch så red Emilio Morgane och jag red Graffio som E sedan avslutade med. Har som sagt varit väldigt kvavt idag. Nu ska jag laga american pancakes.

Jag och Tompis från helgens tävlingar



"the weather is incredible" - Emilio

"Just so you know, you would never survive a month in Sweden" - Viktoria

Emilio berättade igår att vid denna tidpunkt har det i 2 års tid varit dåligt väder. Jag ska förtydliga lite för er, med dåligt väder menar han att det regnade i förrgår och även för 4 dagar sedan. Idag har det varit molnigt och väldigt kvavt = varmt, så jackan av (det är mars så ingen jacka är = lyx för mig). Det ska nog regna inatt och vara molnigt imorgon med. Detta är alltså dåligt väder. Emilio förklarade att han ju inte har något ridhus för att det brukar ju vara fint väder men nu vid denna tidpunkt så hade det ju verkligen varit bra att ha. Italienare alltså...

En till rolig sak som hände när vi gick banan i förra veckan, Emilio, Stefano och jag. Så mötte vi mamma och dotter som båda hade förstorat läpparna väldigt mycket, för mycket. Men jag tänkte inte så mycket på det eftersom vi gick banan, så vänder sig Emilio om och putar allt vad han har med läpparna och säger samtidigt "Såg ni, dom ser ut såhär, de måste ha sprutat i flera liter!!" Det såg så kul ut.


måndag 14 mars 2011

Hej då Ascot

I fredags så åkte våran älskade Ascot hem till sin nya ägare, en lite tjej på 9 år. Tur är ju att de bara bor 40 min från oss, så när jag kommer hem till Sverige (när det nu blir, om lääänge) så är det ju bra att det är nära att hälsa på honom.









SVENSK MARABOU CHOKLAD



2 st stora fick jag av pappa när jag hade namnsdag i förrgår!! Han vet hur man ska göra för att få mig på bra humör! (Det är bara en på bilden för den andra ligger i min mage...)

imorse åkte pappsen hem :(

idag har vi bara skrittat fram och tillbaka i alléerna för banan är för slaskig för att rida på. Och jag fick ledigt nu på eftermiddagen, fick ledigt igår eftermiddag också = 1 ledig dag.

Här får ni några av bilderna som pappa tog häromdagen (han fattade inte hur man ändrade till färg så alla kort blev med sepia-inställning haha)








lördag 12 mars 2011

namnsdag

Idag har jag namnsdag :)

fick ett ner i 1.30 idag, in i en kombination. Precis som igår, så Emilio sa att vi ska hitta på lite övningar hemma så...han blir mer försiktig liksom. Emilio kom 5a igår i 1.50 med Chigao och idag fick han ett ner i omhoppningen 1.50 med Olea. Hinner inte skriva så mycket mer för nu ska jag och pappa ut på stan och äta, fira min namnsdag ;) han har tagit en del bilder som han vill att jag ska lägga upp, men det får bli imorgon... hehe.

Tycker vi alla ska skänka en tanke till Japan idag, tsunami igår och ett kärnkraftverk som sprängs idag. KATASTROF!!

torsdag 10 mars 2011

Torsdag

Ciao,

idag tävlade jag på eftermiddagen så på morgonen åkte jag till gården och red Kapitol, Istrione och Graffio. Därefter åkte jag till tävlingsplatsen. Hoppade som sagt på eftermiddagen, 1.35 och fick ett stopp (!) på 5e hindret, värsta missförståndet. Ett räcke med en vattenmatta bakom hindret och jag tror att Tompa tittade till lite för jag låg lite stort men ingen fara liksom och i avsprånget så kändes de som om han tittade till och ville ta ett till galoppsprång så blev de knas. Men vi la en volt bara och fortsatte. Det var en ganska svår bana. Bedömningen var sådan att även om du fick fel i fas 1 så fick man fortsätta i fas 2. Så jag gjorde det för hindret som vi stannade på var även med i omhoppningen så vi fick hoppa det en gång till och det var inga problem alls förrutom att en funktionär gick bakom hindret precis när jag skulle hoppa så jag skrek för full hals, hoppas inte att han fick en hov i huvudet haha. Annars så kändes Tompa helt underbar, han hoppar som en gud verkligen, är så stot över honom.

Här i Italien så finns det en ny TV-kanal som heter Horse Chanel Sky 211, och jag pratade nyss med en kompis som hade sett mig där, det var sändningar från förra helgens tävlingar! Fett cool iaf, senast jag var med i TV var när jag red i Globen Prins Karl-Phlips 2006 och ramla av på sista hindret...haha

Imorgon blir det 1.35 igen på eftermiddagen så jag åker till gården på morgonen och rider som idag. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en ny bok som jag började läsa häromdagen, en sann berättelse om sekten Familjen/Guds barn helt sinnessjukt vilka äckliga störda människor det finns i denna värld, förstår inte hur det kan vara möjlig att förvrida människors syn på kärlek till något så perverst. Boken heter De oskuldsfulla och är skriven av de tre systrarna Kristina Jones, Celeste Jones och Juliana Buhring som berättar om när de föds in i sekten, deras liv där och hur de senare kämpar med att ta sig ur sekten tillsammans.

tisdag 8 mars 2011

Imorgon kommer pappa hit!!!

Buonasera tutti,

efter att verkligen ha fått vilat ut igår så var jag fit for fight idag! Gabriel var ledig, så det var hans tur att ta igen sig idag. Började med att rida Hialoubet och han var förvånansvärt avslappnad! Sen red jag schnygga Istrione och fick lite hjälp av Emilio. Därefter red jag sötaste Merenghé som var lite trött för hon hoppade igår... Red sedan ut på Tompa längst med floden och travade. Skrittade fram Kapitol till Emilio sedan.

PÅ eftermiddagen så red jag först ut med Chicago och travade längst med floden också. Skrittade sedan ut med Liscio som var väldigt hingstig av sig idag. Kanske för att det för några dagar sedan föddes ett till gulligt föl, en hingst denna gång. Så de andra stoet och hennes föl har fått gå ut i en hage så boxen kunde bli ledig. Och Liscio tyckte tjej-fölisen var väldigt sööt.

De hästar som ska tävla i helgen är; Tompa, Chicago, Laius, Olea, Morgane och Hialoubet.





måndag 7 mars 2011

Bilder på mig och Tompa - första helgen på Jumping Follonica Tour







helgen

Nu har jag äntligen tagit igen lite sömn. Så nu ska jag berätta om helgen. Tävlingarna blev ju som sagt inställda på torsdagen. Så på fredagen kommer jga faktiskt inte ihåg några resultat förutom att jag och Tompa hade ett förargligt pet på sista hindret i grunden i 1.35. Juste, Stefano var däremot dubbel nolla med Ixia och kom 7a och Graffio hoppade CSI** 1.40 och rev sista hindret, han tittade till jättemycket på en utsmyckning på banan som stod 2 galoppsprång från sista hindret så de va nästan så de missade pga av det, men restan var han helt fantastisk, ni ska se hans språng de är alldeles underbara!!

På lördagen så vann Istrione 7-åringarnas klass och Annaley fick 2 ner. Hialoubet hoppade 1.25 och var felfri. Graffio hoppade 1.45 och Emilio chansade på ett hindret, red skitsnävt och Graffio hängde inte riktigt med. Tompa och jag hoppade 1.35 och fick ett ner idag med. De andra hästarna kommer jag inte ihåg.

På söndagen så var det finalerna. Annaley vann 7-åringarnas final och med Istrione så var han dubbel nolla men red långsamt eftersom han vann på fredagen och tog det därmed lite lugnare idag. Graffio var nolla i 1.40. Hialoubet kom 2a i 1.25 och Morgane var felfri i 1.30. Liscio red 6-åringarnas final och rev första hindret... och jag och Tompa red CSI* 1.40 final och rev 3e hindret, är supernöjd ändå, men det var ett retligt nedslag. Emilio sa att trots att det var en en-stjärnig 1.40 så var det väldigt svårt, pga av att det var många duktiga stora ryttare som valt att hoppa en-stjärnigt och då var de ju tvungna att bygga svårt för att det skulle vara utslags givande, så med tanke på det så är jag väldigt nöjd med 4 fel ändå, för det var svårt, och högt...
Det var lite roligt, för mellan 8e och 9e hindret så var det 6 språng på båge och över 8e hindret så hamnar min hjälm ner för ögonen så jag såg ingenting!! men jag visst ju att det var en svag sväng till vänster och 6 språng så jag räknade högt i huvudet och var beredd på hoppet efter 6e språnget haha mamma mia, men Tompa visste ju inte att jag inte såg sån tur var. Efter 9e hindret mot 3-kombinationen hann jag rätta till hjälmen.

Sen så körde jag hem alla hästar med lilla lastbilen. Åkte sammanlagt fram och tillbaka 5 gånger. varje dag så har jag gått upp innan 6-00 hämtat Gabriel vid kvart i 7 på gården och sedan kommit hem igen vid, 19.00 eller senare på kvällen. Och på fredagskvällen så gick jag och mamma ut och åt med några kompisar från Castiglione och på lördgaskvällen så gick jag ut och åt med min kompisar, Giulia, Federica, Nicoletta, Valentina och Stefano. Så trött är ju bara förnamnet på vad jag är efter denna helge, tur att mamma var med så jag hann få i mig lunch. hon åkte hem tidigt i söndags morse :( Men på torsdag så kommer pappa och stannar över helgen, han vill kolla på tävlingarna och komma ner till våren tror jag :)

Nästa helg hoppas jag att bommarna är på min och Tompas sida och jag ska tänka på de grejerna som ändå orsakade nedslagen. Till exempel att jag var lite före honom i språnget när vi hade ner 2a hindret i 1.35 i lördags. Annars minns jag bara alla de andra helt underbara sprången som Tompa gjorde, och jag förstås. För vi har blivit så jävla bra och de känns liksom enkelt.

Idag är jag ledig och det är så skönt.

torsdag 3 mars 2011

Italienare är rädda för regn

Igår körde vi hästarna till tävlingsplatsen och veterinär besiktade dem. och det var ju en upplevelse. Fixade ordning Tompa och ska just gå med honom då Emilio inser att han glömt hans pass hemma... Så jag tar Chicago ist, och Emilio springer iväg för att göra jag vet inte vad. Så jag går runt hur länge som helst med Chicago och letar efter besiktningen, tillslut frågar jag en tjej och hon förklarar men jag hittar inte, plus att hon sa att den stänger om 5 min, perfekt, not. Till slut hittade jag den och självklart var det i princip precis vis vårt stall. Men nu till problem 2 - jag har ingen nummerlapp på Chicago, och jag försökte förklara för mannen att det är Emilio Bichoccis häst men han trodde att jag hittade på för Chicago stod inte under Emilios namn på deras lista heller.

Men då kommer Emilio som en räddare i nöden med alla nummerlappar och veterinären skiner upp som en sol och blir genast hur trevlig som helst. Jag behöver inte ens ta av täcket och när jag springer så tittar han typ inte. Hemma klämmer och känner de ju och man springer fram och tillbaka. Här gav man passet, sa numret och sprang 10 meter sen är det nästa. De andra hästarna hade vi kvar de tjocka stalltäckena på när vi besiktade och Tompas pass var absolut inga problem med att lämna in dagen därpå. Emilio skrattade och sa att han känner veterinären.

Idag skulle tävlingarna börja, skit taggad! Hämtade sadlarna och Gabriel på gården klockan 7. Åker sen till tävlingsplatsen, vi fixar och grejar, jag hämtar listor och Gabriel gör ordning Graffio som är först ut, vad händer sedan, jo tävlingarna ställs in idag! För att de tycker det är för blött på banorna. Visst det har ju regnat en del och det är blött men det är ingen fara. Unghästarna kunde ju åtminstone gått idag. Programmet är liksom upplagt så att den runda du väljer så är det 3 klasser på 4 dagar, en ledig dag alltså. Nu blir det ingen ledig dag, och ingen inställd klass vilket är bra, men hur hade de tänkt att de ska hinna med allt nu på 3 dagar som de innan hade planerat på 4!? Tur att det är 2 banor, men ändå.

Vi red alla hästar på förmiddagen iaf. Vid lunch så åkte jag och mamma till en superbra restaurang 2 min från tävlingsplatsen. Vid 3 var jag tillbaka och då ringde Emilio och sa att "en traktor kommer inom 5 min med nytt hö och halm så kan du ta emot dem och visa var de ska göra av allt, sen kan du skritta Hialoubet 2 varv på travbanan." Sure, tänkte jag så jag gjorde ordning Jalle och satte mig sedan och väntade på denna traktor... Efter 1 timme!! Kommer traktorn och jag hann slumra till ett antal gånger på plaststolen som jag satt på utanför boxarna (måste sett ganska kul ut). % gubbar kommer och börjar last in allt hö i vår spolspilta och jag försöker prata engelska med dem men ingen fattar, men på något sätt får jag de iaf efter ett tag att förstå att de ska lägga allt hö utanför 2 av boxarna istället. Så då får de flytta allt, stackars gubbar.

Därefter kommer Emilio och Gabriel tillbaka, som har varit hemma och tagit hand om de 4 hästar som är kvar hemma. Emilio går och skriver upp i sekretariatet vilka hästar som ska hoppa vad, Tompa och jag ska hoppa 1.35 imorn, 1.35 på lördag och förhoppningsvis final på söndag i 1.40.

Sen tvingade jag Stefano att fixa Tompas man, han har tjatat och retat mig så länge för att han tycker Tompa ser ut som en björn så då får han väl ta och fixa till det. Så nu har han en tunn och fint man, och Stefano har några fingrar färre, hehe...

Imorn ska jag hänta Gabriel och sadlana på gården vid 06.40. Så nu ska jag hoppa i säng. God natt på er. Hoppas det inte regnar mer nu...

tisdag 1 mars 2011

lite bilder

Mammas lunch, svart tortellini

En trött lerig Charlotta som har lagt sig på den rena tvätten

När jag red ut igår i alléerna

Min middag som mamma lagat till mig, tack mami




Känner mig blåst

Idag har det blåst så otroligt mycket, typ kuling varning. Är därför jag känner mig blåst, inte för att jag är knäpp i colan ;)

Skrittade iaf Kapitol 30 min på morgonen och red sedan Hialoubet, Tompa och Istrione innan lunch. Alla gick finfint, trots att det var ganska lerigt på banan. Åt lunch med mamma på en restaurang i Scarlino Scalo, 5 min från stallet och sedan på eftermiddagen så började det blåsa ännu hårdare så Emilio sa att Merenghé och Laius som var kvar att ridas fick vila istället. Så vi packade alla saker inför tävlingen, imorgon ska vi som sagt åka dit med alla grejer och några hästar. Jag gjorde även rent Kapitol på eftermiddagen, och jag dammsög honom!! haha bokstavligt så dammsög jag honom, har aldrig gjort det förut men själva maskinen höll jag i ena handen och den andra handen höll jag munstycket som var en borsta och sen var det bara att borsta mothårs och medhårs. Han blev jätteren och len.

Hade inte så mycket att göra sedan innan jag gav kvällsmaten vid halv 6 till hästarna, Gabriel var nämligen ledig. Juste, ett träd bröts av på mitten och ramla ner över ena vägen också, mamma mia säger jag bara men imorgon ska det bli bättre.

Svängde förbi tävlingsplatsen på väg hem också, och det var en hel del lastbilar som kommit och höll på att lasta ut och fixa.

Nu måste jag hoppa i säng, fast jag ska lägga upp lite bilder till år först. Sov gott.