tisdag 2 juni 2009

Dopingskandaler skakar ridsporten

Nu är det full fart på diskussionerna kring doping. Nyligen gick Ludger Beerbaum ut och sa i en intervju att doping och otillåten medicinering varit mer regel än undantag i den tyska hoppsporten. Nu har flera tyska ryttare blivit avstängda och de tyska lagen i både hoppning, dressyr och fälttävlan upplösts. Jag tycker att det är synd att man inte väljer att jobba framåt istället för att titta bakåt på vad som har varit. Dessutom har det ju visat sig att FEI:s president prinsessan Hayas man använt ett preparat som är ett slags "elefantgift" som är helt förskräckligt. Så jag tror att man valt att stänga av tyskarna för att tysta ned den debatten.

Jag har varit på nationshoppning i Portugal i helgen. Där kom Norges lag 2:a i nationshoppningen efter Spanien. Stein Andresen och Tony André Hanssen var två av fyra dubbelnollor. Nästa tävling är Drammen i Norge över Midsommarhelgen och sen är det nationshoppning i Spanien i slutet av juli. Tredje helgen i augusti rids EM i Windsor i England som är årets höjdpunkt.

Våra JumpClub ryttare gjorde bra ifrån sig på de internationella tävlingarna i Norrköping förra helgen. Stina Lilje vann den första 1.30 hoppningen på torsdagen och var 5:a på fredagen med Cozmoz. Emma var 2:a i 1.40 på Cactus. Kaspar går det bättre och bättre för och han hade bl a en placering med Leon i 1.45. Förhoppningsvis blir han uttagen till EM för young rider.

Nästa helg väntar Strömsholmstävlingen och då hoppas vi på framgång för JumpClubs duktiga ponnylag som tagit sig till final!

Hälsningar Sylve

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar