onsdag 25 maj 2011

körsbär - cherry - ciliegie

gubben på grangården har massa körsbärsträd och han har kommit i flera dagar nu med fulla lådor! Snacka om färska, direkt från träden! Delicious.




tisdag 24 maj 2011

Uteritt

En bild från när jag Emilio och Papi var ute och red häromdagen. Här skrittar vi i floden där det inte är så djupt, upp till knäna på pollarna. Det är bra för dem så att det blir stora och starka!

Emilio ska alltid vara värst

Alla Emilios grejer han har till hästarna älskar jag, jag älskar benskydden, tränsen...Även alla hans ridkläder allt är så snyggt. MEN eftersom han rider i landslaget och är Italiens nuvarnade bäste ryttare så blir han ju sponsrad med typ allt. De 3 Prestige sadlarna som han bland annat har, har han fått GRATIS!! De skitsnygga Prestige sadelgjordarna - GRATIS. Han typ 7 olika stövlar från bland annat Veredus - GRATIS. Det finns hur mycket oöppnade nya grejer som helst. 5 hjälmar från KEP med hans namn och olika mönster - GRATIS. Ridkläderna får han från Animo - strumpor, byxor, jackor, tröjor... men IDAG så FICK jag ett par!!! Gissa om jag är glad jag fick ett par blå Animo byxor :D Bara sådär liksom och jag avgudar dem haha de är så snygga. Låter som ett freak. Kom sen på att Emilio kanske tycker jag ser lite rutten ut i mina ridbraller från Ullared ? Haha.

Här är en bild på Emilios senaste grej som han fått, stigbyglar från Jin stirrup







söndag 22 maj 2011

solen gick upp även idag

Jag säger bara SVETTIGT med stor bokstäver. Så beskriver jag dagen, från tidigt morgon till kväll.

Har haft en mycket bra dag, fick lektion med Laius, Tompa och Leilosa. Inte för att Emilio sa så mycket mer en än perfect och fantastic ;) Han sa även att "jag vet inte riktigt vad det är men alla hästar som du rider nu går jättefint och arbetar väldigt bra, jag tror det är så att du är i bra form Viktoria, saker och ting som vi tränat på och som jag tjatat om börjar sjukna in" Och det är precis så jag känner, saker börjar falla på plats och jag behöver inte tänka hela tiden utan det sker av sig självt. Det är så roligt att känna hur hästarna utvecklas också, känner mig en aning stolt eftersom jag är delaktig i det.

hahaha Laius



lördag 21 maj 2011

Judgement day 21 may

hejsan hästfreak

På morgonen så skrittade jag fram hästar åt Emilio, Kapitol, Olea, Chicago och Istrione. de hästar som ska till Rom nästa vecka där det går Nations-hoppning så de ska vara på topp. men igår red jag Istrione och det gick skitbra, Emilio skulle egentligen rida men han tyckte det såg så bra ut så han ville att jag skulle fortsätta.

Fick sedan lektion med Laius och det är sjukt vad han har utvecklats bara på de senaste 2 veckorna! han är framåt och pigg och hans rörelse i bak är verkligen super, förut var den mest vertikal - upp och ner... nu arbetar han genom stegen. Jag är stolt över klumpeduns som jag i princip rider varje dag. Emilio sa att "there is nothing to say, it's perfect!"

Fick lektion även med Tompa sen och tog några skutt på ett kryss och sen en mini oxer och jalla vad fin min älskling är och jag var asbra idag också. Måste bara lära mig att ha armar och händer i samma linje som tyglar och hästens mun! Inte ut med armbågarna sådär ni vet som coola killar brukar ha.

hoppas solen går upp imorgon bitti igen och att den gamle gubben i USA har fel, igen.

Grand Prix banan förra söndagen

fredag 20 maj 2011

dra på trissor

titta vad jag hittade bland alla grejer som Emilio brukar ha med sig på tävling, självklart så finns lite hederliga svenska grejer med






ääääntligen

datorer och allt tekniskt ska bara fungera genom att trycka på ON. Har haft värsta problemas här men nu har jag fixat det hightech som jag är!

Det är hur varmt som helst här, badar i svett redan 8 på morgonen. På måndag så ska jag iväg och kolla på ett rum som jag kanske ska hyra nu över sommaren eftersom jag måste flytta ut från den lägenheten som jag bor i nu... På torsdag kommer mina fina vänner som jag saknar SÅ mycket!

Nu ska jag hoppa i säng, och lovar att bli bra på att uppdatera nu när datorn är på topp igen.

söndag 15 maj 2011

dagens - 15e maj

Idag hoppade jag och Tompa vår andra 1.45 utomhus och jag är jättenöjd med vår runde. Vi rev 3an och sen de två sista hindren, banan var så mega lång och verkligen hög och SVÅR. Många svåra distanser. Så jag är verkligen jättenöjd med vår runda. Det var många som kom fram till mig och sa att det såg så fint ut så det gjorde mig glad. Emilio tyckte också det ska jättebra ut. Han vann och kom 2 tror jag eller om det var 2a och 3a...den jäkeln, han vann liksom 1.40 igår.

tjena mitt bena sov gott

lördag 14 maj 2011

grattis italienska radion!!

Ibland blir jag så otroligt irriterad på italiensk radio. De snackar så mycket skit och spelar så gammal musik! Visst att de snackar mycket på morgonen för det är väl något motsvarande"vanka med the voice" eller "morgonens wake up call" men att snacka i mer än tio minuter mitt på dagen eller på eftermiddagen är ju sjukt, inga 105 minuter musik non stop här inte utan snarare 105 min snack och reklam non stop

Plus att de är så mega sega med den senaste musiken, i förrgår så spelade de Rihannas ABSOLUT SENASTE MEGA HIT S&M för första gången!!!! Ööööh okej den har jag redan spelat sönder?!

Sabato

hej kära ni,

skulle kanske ut med lite kompisar ikväll men tror inte det blir något så jag ska laga middag nu och sen hoppa i säng. Idag gick det bra, fick dock 2 nedslag men ett var mitt fel och ett var ut hur en skit trång kombination så Tompa hade knappt någon chans. Men sprången kändes bra så imorgon blir det Grand Prix 1.45


fredag 13 maj 2011

god natt från Istrione

fredag den 13e

Klockan är 22.10 och min middag är serverad. Kom hem vid halv 9 från stallet. Tävlade här i Follonica idag och det gick bra. Vi rev sista hindret i 1.30, ett skit nedslag men annars var det super så imorgon blir det 1.40

Är megatrött så imorn hörs vi mer, ciao

onsdag 11 maj 2011

hur blev det nu?

Fixade lite med designen men vette fan hur det blev? Bra eller dåligt? Fult eller fint?

söndag 8 maj 2011

Emilios resultat under helgen

Emilio har ju som sagt varit i Catolica och tävlat under helgen. Så här har det gått för honom;

Fredag
Istrione vann 7 åringarnas klass. Olea var felfri och blev 7a i 1.40. Graffio var felfri i 1.40. Chicago var felfri i 1.50 och kom 7a (?). Kapitol hade ett ner i 1.50.
Lördag
Istrione, Olea, Graffio, Kapitol vet inte. Chicago var felfri i 1.50 igen och kom 5a.
Söndag
Tror att Istrione vann 7 åringarnas klass idag igen. Olea och Chicago hoppade inte. Graffio vet inte. Sist men inte minst Kapitol D'argon som vann GP 1.50!

Tycker det är så häftigt, för när vi var i Milano för 2 helger sedan så hoppade Emilio 1.35 med ett ner på fredagen och felfri 1.40 på lördagen men struntade i omhoppningen för han skulle vinna GP i Catolica. Vilket han gjorde!! Hur kan han vara så säker? Vilket matchning! Det är ju ingen slump utan det är ren proffsighet!

run the world

det har varit en bra och skön dag. Red de 4 pollar som jag skulle rida idag innan lunch så hade bara Morgane att gå ut med i 10 min på eftermiddagen. Tog med mig mina springkläder för jag tänkte jag skulle ta en sväng eftersom jag inte hade så mycket annat att göra i stallet. Men det var alldeles för varmt för att springa så det blev inte så. Betade Tompa en lång stund istället, då blev han KLAD HEST.

Har spenderat kvällen på min underbara balkong i solnedgången och lyssnat på music och skrivit ett långt brev till...Ida!


puss på er!



torsdag 5 maj 2011

bilder från när pappa var här






sol, klarblå himmel och allmänt nice dag

Inatt så åkte Ellen (Emilios, eller hästarnas chaufför) till Catolica, Italiens östkust där det är stora tävlingar i helgen. Emilio åkte på morgonen med hans egna bil. Så kvar hemma är 7 hästar varav 5 rids så idag var det väldigt lugnt eftersom både Papi, Stefano och jag var i stallet. Så jag red Tompa och Leilosa på morgonen. Tompa var fin men Leilosa var skitjobbig. J*vla sto.

På eftermiddagen så red jag Laius och han var nyklippt och fin för det fixade Papi på morgonen. Det är så roligt för han har verkligen utvecklats sen jag kom hit, mest nu på senaste och det är jätteroligt eftersom jag ridit honom ganska mycket! Tog det allmänt jättelugnt i stallet och städade lite. Kom hem vid halv 6 så nu sitter jag på min balkong och njuter av kvällssolen med en cola.

Tänkte lägga in lite bilder men kameran är inne i köket och jag orkar inte lyfta på min söta stjärt, så ni får det senare ikväll...

måndag 2 maj 2011

footprints in the ... cement?

Det är typ 4 målarkillar som är på gården och fixar i lägenheten ovanpå stallet som Gabriel bott i, för det BEHÖVDE fräschas upp! De la även lite cement på vissa ställen i stallet där det behövdes fyllas i. Jag såg upp varje gång jag gick, inga problem. men självklart ca 15 min inanna jsg sk hem och bara ska fixa det sista så känner jag hur jag sjunker lite lätt med höger häl. FAN VAD PINSAMT, vad ska jag göra!? Höll ju på att puttsa så jag tar putts-svampan och försöker släta ut den så gått det går men det syns ju jätte tydlig skillnad mot de andra släta och fina. Men man ser inte att det är jag iaf (trodde jag). Som om ingeting hänt fortsätter jag att puttsa. Då komer emilio in i stallet och får syn på ojämnheten och sätter sig på huk och tittar - jag fortsätter puttsa... - Stefano kommer och börjar skratat och säger "Vem är det som trampat? Lyft på fötterna!" Jag vänder mig förvånat om och lyfter snabbt på båda fötterna (jag har torkat av dem) Sen säger Stefano att jag ska lyft igen och ser att jag har som små cirklar i mönstret under mina stövlar och det är samma små cirklar som är kvar i cementen som jag missade! Emilio och Stefano asgarvar och jag är knallröd i ansiktet och får ur mig "well, now you will always remember me".

Ska ta kort på det imorgon. God natt på er.

Jag ska få fint besök

Äntligen så ska jag få träffa mina älskade vänner Paulina och Sofie! De kommer den 26e och stannar till den 31a! vi har inte setts på över 6 månader, det är sjukt, men helt fantastiskt att de kommer till mig! Räknar ner dagarna...

haha kolla vilken gammal bild jag hittade!? Jag säger inget, för då har jag heller inte avslöjat något...!



Usama Bin Ladin är nu död

Se HÄR

söndag 1 maj 2011

i know that this is changing

idag mår jag mycket bättre, näsan rinner bara på morgonen. Tompa tappade en sko i hage igår och idag har jag letat som en hare efter den men den är totalt försvunnen. Tur att hovslagaren kommer imorgon för att sko honom helt om.

Red Laius på morgonen och han börjar verkligen bli riktigt fin. Emilio hoppade honom igår och sa att det hade känts superbra, och vem är det som rider honom till vardags?? JAG och jag tar all credits för det, tack ;)

Red sedan Leilosa och fick lektion, vi red med galoppbommar och öva på att hon ska vara framme HELA tiden och inte komma bakom skänkeln. Red sen Istrione och Emilio tyckte det såg nice ut. Därefter Liscio som också gick finfint!

På eftermiddagen var jag själv i stallet. Skrittade Tompa 25 min på banan så han fick komma ut o röra på sig iaf. Flätade hela hans man sedan för nu ska jag minsann få den på EN sida. Skrittade ut på Kapitol sen också. Puttsade, sopade, lindade, la på täcken, borstade, kratta stallplanen, matade... Hemma vid halv 8.

Nu ska jag hopp i bingen för att vara ännu friskare imorgon. Ska bara göra en kopp grön te först att ha vid sängen. alltid när jag tar med mig te till sängen och börjar läsa en bok så glömmer jag alltid teet och kommer inte på det förens det är kallt... och kallt grön te är väl ingen höjdare precis.