tisdag 23 mars 2010

På plats i Arezzo(:

Nu är vi framme i Arezzo, resan hit har varit lång med många händelser. Både roliga och mindre roliga...

I lördags åkte vi ner till Malmö, på vägen plockade vi upp en travhäst som skulle till Malta, allting var frid och fröjd tills vi kom till Ödeshög. Då började travhästen lägga sig ner i lastbilen om och om igen. Vi fick köra i intervaller, 10 min sen la den sig ner igen, då fick vi stanna på motorvägen och försöka få den att resa sig och sedan åka 10 min igen och sen stanna och sådär höll vi på i ca 2 tim. Och då dök det upp 2 jätte vänliga människor som också var påväg till Malmö med en lastbil och dem hade en större plats ledig och dem erbjöd sig att köra hästen, så mitt på motorvägen fick vi lasta om medan polisen spärrade av vägen.

Ungefär vid 6 tiden var vi framme i Malmö, då rastade vi hästarna och packade om allting till en större lastbil. Sedan vid 10 tiden åkte vi från Malmö till Trelleborg för att ta nattförjan över till Tyskland. Nu var det 13 hästar med på lastbilen, varav 9 var trav- och galopphästar som skulle hela vägen till Malta.

Vid 6 tiden på morgon anlände färjan till Tyskland, då blev det en bilfärd på ca 10 timmar till Munchen, vi kom dit på eftermiddagen och då red vi hästarna och sen gick vi och åt på en grekisk restaurang, jag, Filippa och vår chaufför Knutte- Väldigt trevligt(:

Sen blev det ungefär 2 timmars sömn för kl 04.00 skulle vi lasta på hästarna på lastbilen för att sedan åka 12 timmar hela vägen till Arezzo!

Vi kom fram till Arezzo ungeför kl 5 på eftermiddagen och då skulle allt packas upp och det tog sin lilla tid innan allt var på plats. Sen blev det en snabb middag i baren på tävlingsplatsen och sedan vidare till hotellet för att packa upp alla våra saker där, en lång kväll blev det!

Idag trimmade jag hästarna på förmiddagen, båda 2 kändes riktigt fina och var inte alls stela efter resan, skönt(: Sen pysslade jag lite med hästarna och sedan kollade vi lite på hoppningen och planerade lite med Sylve. Sen kollade veterinären på Gready och på Filippas ena häst; Cannelloni. På kvällen åkte vi in till Arezzo och åt middag på en restaurang, nu ska vi kolla på film och sova. Imorn ska vi trimma hästarna på fm och på em ska vi ha hoppträning på silverbanan och hoppa vattengraven och så tillsammans med Sylve. Lägger även upp en massa bilder imorn ifrån resan och så(:

Ha det så bra så länge!

//Jossan

1 kommentar:

  1. Tack för din fina blogg, Jossan. Lycka till på tävlingarna! Hälsn Mari

    SvaraRadera