torsdag 27 oktober 2011

hejsan igen

Hej, det var ett tag sedan. precis när jag skulle börja skriva här igen så var det en häst som dog i stallet, så då tappade jag sugen och inspiration för att skriva. så jag har bestämt mig för att börja om på en ny blogg, viktorianerell.blogg.se

hoppas ni kommer följa mig där, för nu börjar jag om med nya tag!

torsdag 28 juli 2011

CSI ** Doganella di Nina

vet att uppdateringen suger men i mitten av september så flyttar jag till en annan lägenhet mitt i stan i princip på strandpromenaden så då får jag äntligen sändning för både telefon och internet. Men förra helgen så var vi utanför Rom på en internationel tävling och på lördagen så kom jag och Tompa 4a i 1.30 och på söndagen så kom vi 5a i 1.35, då var det en joker hoppning och sista hindret var förfärligt högt men Tompa bara seglade över. Emilio fick massa placeringar, vann bla en klass varje dag. Stefano kom 3a totalt under helgen med sin 7åring Annaley.





Några bilder från tävlingsplatsen som jag hittade på deras hemsida, en på sandbanan och en på gräsbanan (där jag hoppade) sen var det 2 stycken framridningsbanor också till vardera tävlingsbana.

onsdag 29 juni 2011

Sitter i en park

Hej allihopa,

jag har fortfarande inte internet där jag bor nu, eller ingen signal rättare sagt. Nu sitter jag iaf i en park nära strandpromenaden med datan i knät och tittar på 2 söta små tjejer i fina klänningar som gungar och springer runt (och just nu ska kissa mot ett träd...)

Ridningen går alldeles finemang, Tompa är hur fin som helst hemma och jag rider mest ut och rider 15 min på banan, för det är ingen mening med att tråka ut honom på banan när han är kung liksom. Laius har börjat bli lite en av mina favoriter för han går ock så alltid så fint, men eftersom han är en mega stor hingst och 7 år och ganska knäpp i huvudet så rider jag helst inte ut på honom. Det är i princip bara jag som rider Laius och när Emilio satt upp i torsdags innan helgens tävlingar så sa han att han kändes super och berömde mig *stolt*

Denna vecka är det väl Falsterbo om jag inte minns helt fel!? Roligt för er som ska dit, (så länge ni inte bor på campingen vill säga...) Hoppas det är fint väder och inte regnar!

Tror jag ska gå ner till vattnet och ta en glass nu sen gå hem och laga mat. Ha det bra så uppdaterar jag när jag kan.

Ciao.

tisdag 21 juni 2011

update

Hej, jag har problem med mitt internet för jag har flyttat tillbaka till Follonica och bor hos min kompis Federica, eller i hon och hennes mammas hus så jag bor i källaren som är mega stor och hfräsch men har varken signal för telefon eller internet. Så i vecka hoppas jag att teknikern kommer och kan dra ner deras trådlösa till mig.

förra helgen var vi iaf i Castiglioncello och tävlade och det gick super! På söndagen så kom jag och Tompa 3a i 1.35 (Emilio vann förstås...) men det var en joker-hoppning och sista hindret var antingen en vanlig oxer eller ett räcke som låg på 1.60!!!! Fattar fortfarande inte hur jag och Tompa kom över det där mega hindret. Nu i helgen så ska vi tävla i Follonica.

Jag skriver mer så fort jag kan, idag är jag ledig så är just nu i huset och packar ihop några av de sakerna som jag inte fick med mig när jag flyttade. Ska åka till Tompa nu så han får eta lite gres.

måndag 13 juni 2011

Stackars Kapitol

Det är alldeles för sent för att vara uppe nu, ,men kom hem klockan 22 för Beerbaums veterinär från Tyskland var i stallet på eftermiddagen för att checka några hästar men framför allt Kapitols vänstra öga. Stackaren, värsta infection så han kan knappt öppna det. Han fick det dagen efter att de kom till tävlingsplatsen i Cannes och det blev bara värre och värre. Vilket också var anledningen till att de utgick i GP för att det var ju en tvär vänster sväng till en oxer direkt efter 3-kombinationen och han såg i princip inget och tar med sig stora delar av den feta oxern. Otroligt att han klarade kombinationen, var iofs rakt fram men ändå. Nu har han fått massa salvor som vi ska ge 5 gånger om dagen.

En suddig bild på mig och Kapitol i vintras





lördag 11 juni 2011

Grattis Edwina

Grym hon är som vinner med 3 sekunder. Andra året i rad hon vinner i Cannes också. Coolt.

Global Champions Tour

Titta NU på deras webb-TV HÄR

hann inte se Emilio men på resultaten så utgick han med Kapitol... Får kolla på enskilda videos sen och se vad som gick snett. De var ju felfria igår :/

onsdag 8 juni 2011

Go' kväll

igår kom min kära pojkvän hit för att hälsa på mig i 3 dagar, så ni ska nog inte vänta er en mega updatering. Han åker hem på fredag så hörs då eller kanske innan...

Emilio åkte till Frankrike inatt men han tog som sagt med sig kapitol och Olea så det är en hel del hästar kvar här hemma, idag så red jag Graffio, Chicago, Istrione och Tompa. Red Tompa en gång till sen på eftermiddagen för imorn är jag ledig så han blir också ledig.

Nu ska vi äta kvällsmacka, ha en bra kväll! Ciao

måndag 6 juni 2011

hur gick det för Emilio i Rom?

Emilio var ju i Rom förra helgen och tävlade bla Nations hoppning, där han och Kapitol var nolla i båda rundorna vad jag minns! COOLT! Olea blev placerad alla dagar i 1.40 och 1.45 och Chicago startade en 1.50 var nolla och i 1.55 fick de 2 ner. Även Istrione var med, han hoppade ju 7-åringarnas klass och det vara bara de 12 bästa 7 åringarna i Italien som fick vara med och Istrione vann såklart, precis som helgen innan och helgen innan det. Jag är stolt över min favvohäst :)

Helgen som varit har det inte varit några tävlingar med denna helgen som kommer så åker Emilio till Cannes i Frankrike med Kapitol och Olea för att hoppa Global Tour! Skulle så gärna vilja följa med och titta med någon måste ju ta hand om de 10 hästarna som stannar hemma. Helgen efter det så åker vi till Castiglioncello, det ligger ca 1 h bort längst med kusten, det är en nationell tävling och jag och Tompa ska hänga med.

vem har snott min röda tråd???

Känns som om jag är ute på lite villovägar här, eller kanske rättare står stilla på en busshållsplats utan att någon buss kommer och plockar upp mig. Wierd jämförelse kanske men nu ska jag ta mig i kragen och skriva om alla älskade hästar som jag spenderar hela mina dagar med!

I förrgår så kom det ett 7 årigt skimmel sto från Argentina hit som självklart heter Chanel. Jag blev överlycklig när Emilio frågade om jag ville rida, innan han ens suttit på henne liksom!! Hon kändes enkel och galoppen är fantastisk. Vad Emilio berättat så ska hon vara väldigt bra och gjort många fina resultat och många har velat köpa henne men ägaren har inte velat sälja.
Övningen nedan fick jag göra med Leilosa, Laius och Tompa igår. Som en studs fast hindret i mitten är ca 40 cm högt så alltså inget hopp utan som en galoppsprång bara. Kom från både höger och vänster på volt. Några gånger så bytte hästarna galopp över "hindret" vilket var för att distansen på första bommen blev lite för lång och då måste hästen ta i och hoppa över och byter därmed gärna galopp, när jag kom bra helt normalt så bytte de inte galopp för eftersom distansen var bra så blev det mer som bara ett galopp språng och hästen behöver inte ta i så och stannar i samma galopp.

onsdag 1 juni 2011

jag lever

hej tänkte bara säga att jag lever och mina älskade vänner Paulina och Sofie har varit här i 5 dagar så har inte prioriterat datan... Vi har haft det väldigt roligt och galet ;)

De hjälpte mig även att flytta, bor nu i mitt hus (eller mamma och pappas hus) i Castiglione. Det är mys men nackdelen är att det tar 30 minuter till stallet vilket innebär att jag inte hinner hem på lunchen. Idag till lunch åkte jag och köpte bröd, parma skinka, philadelphia och plastknivar, satt i bilen på en parkering och käka, mobbad?? haha ibland får jag väl lyxa till det med restaurang, kanske matlåda..?

Vi hörs imorn häst freak, då kommer jag även spama er med bilder, PEACE.

onsdag 25 maj 2011

körsbär - cherry - ciliegie

gubben på grangården har massa körsbärsträd och han har kommit i flera dagar nu med fulla lådor! Snacka om färska, direkt från träden! Delicious.




tisdag 24 maj 2011

Uteritt

En bild från när jag Emilio och Papi var ute och red häromdagen. Här skrittar vi i floden där det inte är så djupt, upp till knäna på pollarna. Det är bra för dem så att det blir stora och starka!

Emilio ska alltid vara värst

Alla Emilios grejer han har till hästarna älskar jag, jag älskar benskydden, tränsen...Även alla hans ridkläder allt är så snyggt. MEN eftersom han rider i landslaget och är Italiens nuvarnade bäste ryttare så blir han ju sponsrad med typ allt. De 3 Prestige sadlarna som han bland annat har, har han fått GRATIS!! De skitsnygga Prestige sadelgjordarna - GRATIS. Han typ 7 olika stövlar från bland annat Veredus - GRATIS. Det finns hur mycket oöppnade nya grejer som helst. 5 hjälmar från KEP med hans namn och olika mönster - GRATIS. Ridkläderna får han från Animo - strumpor, byxor, jackor, tröjor... men IDAG så FICK jag ett par!!! Gissa om jag är glad jag fick ett par blå Animo byxor :D Bara sådär liksom och jag avgudar dem haha de är så snygga. Låter som ett freak. Kom sen på att Emilio kanske tycker jag ser lite rutten ut i mina ridbraller från Ullared ? Haha.

Här är en bild på Emilios senaste grej som han fått, stigbyglar från Jin stirrup







söndag 22 maj 2011

solen gick upp även idag

Jag säger bara SVETTIGT med stor bokstäver. Så beskriver jag dagen, från tidigt morgon till kväll.

Har haft en mycket bra dag, fick lektion med Laius, Tompa och Leilosa. Inte för att Emilio sa så mycket mer en än perfect och fantastic ;) Han sa även att "jag vet inte riktigt vad det är men alla hästar som du rider nu går jättefint och arbetar väldigt bra, jag tror det är så att du är i bra form Viktoria, saker och ting som vi tränat på och som jag tjatat om börjar sjukna in" Och det är precis så jag känner, saker börjar falla på plats och jag behöver inte tänka hela tiden utan det sker av sig självt. Det är så roligt att känna hur hästarna utvecklas också, känner mig en aning stolt eftersom jag är delaktig i det.

hahaha Laius



lördag 21 maj 2011

Judgement day 21 may

hejsan hästfreak

På morgonen så skrittade jag fram hästar åt Emilio, Kapitol, Olea, Chicago och Istrione. de hästar som ska till Rom nästa vecka där det går Nations-hoppning så de ska vara på topp. men igår red jag Istrione och det gick skitbra, Emilio skulle egentligen rida men han tyckte det såg så bra ut så han ville att jag skulle fortsätta.

Fick sedan lektion med Laius och det är sjukt vad han har utvecklats bara på de senaste 2 veckorna! han är framåt och pigg och hans rörelse i bak är verkligen super, förut var den mest vertikal - upp och ner... nu arbetar han genom stegen. Jag är stolt över klumpeduns som jag i princip rider varje dag. Emilio sa att "there is nothing to say, it's perfect!"

Fick lektion även med Tompa sen och tog några skutt på ett kryss och sen en mini oxer och jalla vad fin min älskling är och jag var asbra idag också. Måste bara lära mig att ha armar och händer i samma linje som tyglar och hästens mun! Inte ut med armbågarna sådär ni vet som coola killar brukar ha.

hoppas solen går upp imorgon bitti igen och att den gamle gubben i USA har fel, igen.

Grand Prix banan förra söndagen

fredag 20 maj 2011

dra på trissor

titta vad jag hittade bland alla grejer som Emilio brukar ha med sig på tävling, självklart så finns lite hederliga svenska grejer med






ääääntligen

datorer och allt tekniskt ska bara fungera genom att trycka på ON. Har haft värsta problemas här men nu har jag fixat det hightech som jag är!

Det är hur varmt som helst här, badar i svett redan 8 på morgonen. På måndag så ska jag iväg och kolla på ett rum som jag kanske ska hyra nu över sommaren eftersom jag måste flytta ut från den lägenheten som jag bor i nu... På torsdag kommer mina fina vänner som jag saknar SÅ mycket!

Nu ska jag hoppa i säng, och lovar att bli bra på att uppdatera nu när datorn är på topp igen.

söndag 15 maj 2011

dagens - 15e maj

Idag hoppade jag och Tompa vår andra 1.45 utomhus och jag är jättenöjd med vår runde. Vi rev 3an och sen de två sista hindren, banan var så mega lång och verkligen hög och SVÅR. Många svåra distanser. Så jag är verkligen jättenöjd med vår runda. Det var många som kom fram till mig och sa att det såg så fint ut så det gjorde mig glad. Emilio tyckte också det ska jättebra ut. Han vann och kom 2 tror jag eller om det var 2a och 3a...den jäkeln, han vann liksom 1.40 igår.

tjena mitt bena sov gott

lördag 14 maj 2011

grattis italienska radion!!

Ibland blir jag så otroligt irriterad på italiensk radio. De snackar så mycket skit och spelar så gammal musik! Visst att de snackar mycket på morgonen för det är väl något motsvarande"vanka med the voice" eller "morgonens wake up call" men att snacka i mer än tio minuter mitt på dagen eller på eftermiddagen är ju sjukt, inga 105 minuter musik non stop här inte utan snarare 105 min snack och reklam non stop

Plus att de är så mega sega med den senaste musiken, i förrgår så spelade de Rihannas ABSOLUT SENASTE MEGA HIT S&M för första gången!!!! Ööööh okej den har jag redan spelat sönder?!

Sabato

hej kära ni,

skulle kanske ut med lite kompisar ikväll men tror inte det blir något så jag ska laga middag nu och sen hoppa i säng. Idag gick det bra, fick dock 2 nedslag men ett var mitt fel och ett var ut hur en skit trång kombination så Tompa hade knappt någon chans. Men sprången kändes bra så imorgon blir det Grand Prix 1.45


fredag 13 maj 2011

god natt från Istrione

fredag den 13e

Klockan är 22.10 och min middag är serverad. Kom hem vid halv 9 från stallet. Tävlade här i Follonica idag och det gick bra. Vi rev sista hindret i 1.30, ett skit nedslag men annars var det super så imorgon blir det 1.40

Är megatrött så imorn hörs vi mer, ciao

onsdag 11 maj 2011

hur blev det nu?

Fixade lite med designen men vette fan hur det blev? Bra eller dåligt? Fult eller fint?

söndag 8 maj 2011

Emilios resultat under helgen

Emilio har ju som sagt varit i Catolica och tävlat under helgen. Så här har det gått för honom;

Fredag
Istrione vann 7 åringarnas klass. Olea var felfri och blev 7a i 1.40. Graffio var felfri i 1.40. Chicago var felfri i 1.50 och kom 7a (?). Kapitol hade ett ner i 1.50.
Lördag
Istrione, Olea, Graffio, Kapitol vet inte. Chicago var felfri i 1.50 igen och kom 5a.
Söndag
Tror att Istrione vann 7 åringarnas klass idag igen. Olea och Chicago hoppade inte. Graffio vet inte. Sist men inte minst Kapitol D'argon som vann GP 1.50!

Tycker det är så häftigt, för när vi var i Milano för 2 helger sedan så hoppade Emilio 1.35 med ett ner på fredagen och felfri 1.40 på lördagen men struntade i omhoppningen för han skulle vinna GP i Catolica. Vilket han gjorde!! Hur kan han vara så säker? Vilket matchning! Det är ju ingen slump utan det är ren proffsighet!

run the world

det har varit en bra och skön dag. Red de 4 pollar som jag skulle rida idag innan lunch så hade bara Morgane att gå ut med i 10 min på eftermiddagen. Tog med mig mina springkläder för jag tänkte jag skulle ta en sväng eftersom jag inte hade så mycket annat att göra i stallet. Men det var alldeles för varmt för att springa så det blev inte så. Betade Tompa en lång stund istället, då blev han KLAD HEST.

Har spenderat kvällen på min underbara balkong i solnedgången och lyssnat på music och skrivit ett långt brev till...Ida!


puss på er!



torsdag 5 maj 2011

bilder från när pappa var här






sol, klarblå himmel och allmänt nice dag

Inatt så åkte Ellen (Emilios, eller hästarnas chaufför) till Catolica, Italiens östkust där det är stora tävlingar i helgen. Emilio åkte på morgonen med hans egna bil. Så kvar hemma är 7 hästar varav 5 rids så idag var det väldigt lugnt eftersom både Papi, Stefano och jag var i stallet. Så jag red Tompa och Leilosa på morgonen. Tompa var fin men Leilosa var skitjobbig. J*vla sto.

På eftermiddagen så red jag Laius och han var nyklippt och fin för det fixade Papi på morgonen. Det är så roligt för han har verkligen utvecklats sen jag kom hit, mest nu på senaste och det är jätteroligt eftersom jag ridit honom ganska mycket! Tog det allmänt jättelugnt i stallet och städade lite. Kom hem vid halv 6 så nu sitter jag på min balkong och njuter av kvällssolen med en cola.

Tänkte lägga in lite bilder men kameran är inne i köket och jag orkar inte lyfta på min söta stjärt, så ni får det senare ikväll...

måndag 2 maj 2011

footprints in the ... cement?

Det är typ 4 målarkillar som är på gården och fixar i lägenheten ovanpå stallet som Gabriel bott i, för det BEHÖVDE fräschas upp! De la även lite cement på vissa ställen i stallet där det behövdes fyllas i. Jag såg upp varje gång jag gick, inga problem. men självklart ca 15 min inanna jsg sk hem och bara ska fixa det sista så känner jag hur jag sjunker lite lätt med höger häl. FAN VAD PINSAMT, vad ska jag göra!? Höll ju på att puttsa så jag tar putts-svampan och försöker släta ut den så gått det går men det syns ju jätte tydlig skillnad mot de andra släta och fina. Men man ser inte att det är jag iaf (trodde jag). Som om ingeting hänt fortsätter jag att puttsa. Då komer emilio in i stallet och får syn på ojämnheten och sätter sig på huk och tittar - jag fortsätter puttsa... - Stefano kommer och börjar skratat och säger "Vem är det som trampat? Lyft på fötterna!" Jag vänder mig förvånat om och lyfter snabbt på båda fötterna (jag har torkat av dem) Sen säger Stefano att jag ska lyft igen och ser att jag har som små cirklar i mönstret under mina stövlar och det är samma små cirklar som är kvar i cementen som jag missade! Emilio och Stefano asgarvar och jag är knallröd i ansiktet och får ur mig "well, now you will always remember me".

Ska ta kort på det imorgon. God natt på er.

Jag ska få fint besök

Äntligen så ska jag få träffa mina älskade vänner Paulina och Sofie! De kommer den 26e och stannar till den 31a! vi har inte setts på över 6 månader, det är sjukt, men helt fantastiskt att de kommer till mig! Räknar ner dagarna...

haha kolla vilken gammal bild jag hittade!? Jag säger inget, för då har jag heller inte avslöjat något...!



Usama Bin Ladin är nu död

Se HÄR

söndag 1 maj 2011

i know that this is changing

idag mår jag mycket bättre, näsan rinner bara på morgonen. Tompa tappade en sko i hage igår och idag har jag letat som en hare efter den men den är totalt försvunnen. Tur att hovslagaren kommer imorgon för att sko honom helt om.

Red Laius på morgonen och han börjar verkligen bli riktigt fin. Emilio hoppade honom igår och sa att det hade känts superbra, och vem är det som rider honom till vardags?? JAG och jag tar all credits för det, tack ;)

Red sedan Leilosa och fick lektion, vi red med galoppbommar och öva på att hon ska vara framme HELA tiden och inte komma bakom skänkeln. Red sen Istrione och Emilio tyckte det såg nice ut. Därefter Liscio som också gick finfint!

På eftermiddagen var jag själv i stallet. Skrittade Tompa 25 min på banan så han fick komma ut o röra på sig iaf. Flätade hela hans man sedan för nu ska jag minsann få den på EN sida. Skrittade ut på Kapitol sen också. Puttsade, sopade, lindade, la på täcken, borstade, kratta stallplanen, matade... Hemma vid halv 8.

Nu ska jag hopp i bingen för att vara ännu friskare imorgon. Ska bara göra en kopp grön te först att ha vid sängen. alltid när jag tar med mig te till sängen och börjar läsa en bok så glömmer jag alltid teet och kommer inte på det förens det är kallt... och kallt grön te är väl ingen höjdare precis.

lördag 30 april 2011

Check-in-music

Fick ledigt nu på eftermiddagen så har passat på att städa. tänkte gå ut lite men det spö regnar och jag vill inte bi mer förkyld så jag får stanna inne och lyssna på musik och läsa min bok. Ni är väl medlemmar på check-in-music?? Där finns det jättemånga färdiga spellistor gratis. Registrera dig HÄR


mitt hjärta när vi var i Milano förra helgen


fredag 29 april 2011

wake up call

Sitter hemma på lunch, pasta med svampsås. Lyssnar på de senaste wake up call den här månaden och asgravar för mig själv. Det är verkligen humor på hög nivå! Ni kan lyssna på dem HÄR

torsdag 28 april 2011

Hatar att vara allergisk mot allt

Nu har min allergi period börjat. Näsan ar konstant runnit sen 8 imorse och mitt huvud dunkar som en tickande bomb, min hals kliar så mycket att det känns i ryggraden, mina ögon kliar och jag blir allmänt trött. Kombinationen av att vara utomhus, gräs, hundar, hö, halm och hästar gör inte min kropp glad. Jag mår verkligen skitdåligt. Stoppar i mig tabletter och spray till höger och vänster men...det går inte.

Somnade när jag skulle laga lunch idag. Somnade nästan i bilen. Somnade i duschen. Somnade efter att jag duschat i sängen och vaknar klockan 21. Någon som lagat middag till mig då? -Nej. Nu ska jag gå och lägga mig igen, med papper uppstoppat i båda näsborrarna. Usch jag tycker synd om mig själv.

onsdag 27 april 2011

bildbomb

Matilda tyckte jag var sämst på att lägga in bilder, så hon tog ett par som jag skulle lägga in. Hon får en länk för det, www.matildanerell.devote.se









habla habla habla

Hemma. Red Laius som gick mycket bra, Emilio red Olea och Stefano red Liscio.

vi har verkligen jätteroligt i stallet, men Emilio och Stefano har utsett mig till typ mobboffret och skämtar och retar mig med jämna mellan rum. Speciellt Stefano men jag ger alltid igen. Jag är så glad för att det är bra stämning i stallet, tänk om jag hamnat någonstans där jag var mobboffret på riktigt och de bara var arga. Usch.

Stefano påstår att han kan prata svenska, när han säger habla habla habla så pratar han svenska för han tycker det låter så när jag pratar i telefon med typ mamma eller någon.

your f***ing perfect

hemma på lunch. Jag blir så irriterad på italienska radio ibland. Mitt på dagen kan det gå 10 min utan att det spelar någon musik! Ändå lyssnar jag på RDS som motsvarar NRJ. Italienare är riktigt pratkvarnar.

Nu måste jag tillbaka till stallet. Laius, Liscio och Olea är de som är kvar att rida.

tisdag 26 april 2011

nu blir det ännu mer

Imorgon bitti så åker Gabriel hem till Rumänien och nästa vecka så åker han till Pisa för ett nytt jobb. (Emilio sa upp honom för 3 veckor sedan för att han tycker han är för okunnig). Men hittills så har Emilio inte hittat någon som ska ta över Gabriels jobb så det blir JAG utöver allt annat jag gör. Mamma mia, hard work och jag kan ju drömma om min lediga dag som jag haft en gång i veckan, fast det var 3 veckor sedan jag hade en hel dag... Men bättre att ha för mycket än för lite, jag är ingen latmask inte och min tvättbräda är mer än redo för beach '11.

Så tidiga mornar och sena kvällar here I come

italienare och trafikregler

det är ingen bra kombination kan jag säga. Det är ett antal rödljus från mig till stallet och är det rött i en korsning men ingen bil kommer ja varför inte köra liksom?! Och om det är stillastående kö och det börjar rulla och en bil är lite långsam med att köra iväg varför inte dra om trots att det är helstreckad linje! Vad gör man inte för att komme 4 bilar längre fram i en stillastående kö. HAHA jag undrar vad de har för straff för dessa eller om det ens har några straff, tror faktiskt att poliserna väljer att se åt ett annat håll och tar en kaffe ist.

lördag 23 april 2011

Glad påsk!

har ingen riktig påskkänsla eftersom påsken inte riktigt firas lika mycket här som hemma när alla är lediga och målar ägg. men det gör inte så mycket för jag är i Milano och schteeker.

Idag gick det inte lika bra som igår, jag gjorde 2 missar men Tompas språng är superbra så det är kul, imorgon ska jag bara lyckas vara lika duktig som min hest. Gör inte så jättemycket här på dagarna eftersom Emilios groom Ellen är här och hjälper till och hon är jätteduktig! Hon fixar och grejjar med allt, mockar Tompas box och.. ja allt. Så jag tittar mycket på alla duktiga kändisar som rider omkring, får inspiration och blir motiverad till att testa nya saker. Det är ryttare som Steven Whitaker, Jessica Kurten, Eric Lamaze, Nina Fagerström, Helena Lundbäck och många fler.

Nu måste jag sova för att jag ska kunna göra bra ifrån mig imorgon. Puss och god natt.

fredag 22 april 2011

snabb uppdatering

ciao,

jag är i Pioltello som ligger utanför Milano. hoppade 1.30 idag och vikom 7a ! snel hest.

Det är minst 30 grader och 2 fina stora gräsbanor!

Hörs mer imorn, go natt.

tisdag 19 april 2011

ikväll kommer familjen

sitter och drar mig för att laga mat..men jag måste, snart. idag kom papi till stallet och hon var helt blå, grön och gul runt ena ögat. Hon förklarade att hon hade suttit vid bakbenen på hästen för att göra rent hovarna och så hade en brons kommit o satt sig på hästens mage och så lyfte hästen upp bakbenet för att vifta bort bronsen men hennes huvud var i vägen så hoven hade träffat höger och och hennes näsa. blodet sprutade sa hon.. usch men nu är hon på benen iaf!

Idag red jag Istrione, Leilosa, Liscio och Tompa på förmiddagen. och vid 1 så åkte Emilio med Leilosa till ViaReggio för att tävla en 1.35 m. Det är nämligen ett jättestort polo evenemang där i helgen PÅ stranden. Men idag och imorn är det hopptävlingar på stranden. De fick iaf ett nedslag, var ju första tävlingen med henne plus att Emilio sa att eftersom det var på stranden så var ju underlaget ganska dåligt, trots att de försökt platta till det.

var ensam i stallet på eftermiddagen för Gabriel var ledig. så red Laius och sen Kapitol. Gav hö, puttsa, borsta, fixa osv. Var klar vid 19.

Nu måste jag laga mat, det blir carpaccio med ruccola och parmesan. Snabbt. Enkelt. Gott.

söndag 17 april 2011

Såååå bra väder!!!

Var tvungen att härma allas bloggar jag läser, där i princip alla börjar just med "Såå skönt väder, underbar dag!" Igår var det ganska kallt här, bara 18 grader ;)

Emilio har varit och tävlat med unghästarna hela helgen som sagt och han vann typ allt. Liscio vann 6åringarnas på både lördags och idag. Istrione vann 7åringarnas både i lördags och idag. Laius kom 2a efter Istrione i 7åringarnas i lördags och fick ett ner idag. Vet faktiskt inte om han hoppade något med Graffio eller om han bara tog med honom... Han är ju ingen unghäst iår längre...

Igår var det jag och Papi (damen som hjälper till i stallet 4 förmiddagar i veckan) som skötte stallet, var ensam på eftermiddagen men det var ganska skönt ändå. På kvällen så käka gick jag och pappa på resturante Limonaia. Vi får alltid samma servitris när vi är där och jag äter alltid samma sak och han visste redan vad jag skulle ha innan jag sa något, tortelli maremmani con ragù.

Idag så har jag varit ensam i stallet hela dagen för Papi blev nämligen sparkad av en häst i Stefanos stall igår eftermiddag och fick åka till sjukhuset... :(
Så idag har iaf fått jobba själv ist för att vi var 3, eftersom Gabriel var med Emilio. Så jag är ganska helt slut nu.

Ska hoppa i bingen och läsa min bok Igår, Idag, Imorgon som jag fått av bästaste Ida.

fredag 15 april 2011

angående kommentarer

Nu har jag fixat så att vem som helst kan kommentera! Har fått höra att några haft svårt med det och det var någon inställning som jag fixade till igår. Så nu är det bara att kommentera och fråga hur mycket som helst!

älskar att få brev

Idag så fick jag brev från min underbaraste kompis Ida! Jag älskar att få brev, bara så ni vet ;)

Morgonskritten på Kapitol som vanligt och sedan så red jag Graffio. Därefter så red jag Istrione och Emilio avslutade honom. Sen kom pappa till stallet med capucciono och smörgås, snel paps. Fick sedan en hopplektion med Tompa, vi gjorde samma övningar som sist. han hoppade superbra och jag var grym. Emilio sa till mig att hitta enkla lösningar, det ska vara som att åka slalom fint och mjukt. Ibland kan det vara riktigt svårt att hitta enkla lösningar, hur nu det hänger ihop. Emilio sa också att, när man tittar på stora hästtävlingar på TV så ser det ju ut som att ryttarna inte gör någonting, allt ser så enkelt ut, och det är så det ska vara, enkelt.

red därefter Leilosa och det gick också jättebra! Sen blev det lunch på restaurang med pappsen och när jag kom tillbaka till stallet så red jag Annaley. Emilio och Gabriel åkte runt 4 till Pistoia (utanför Firenze) med Graffio, Istrione, Liscio och Laius - ett helt gäng hingstar. De kommer tillbaka på söndag kväll.

Puttsade och fixade, gav pollarna hö, gick ut en sväng med Olea, lindade... borstade Tompa... Var ganska skönt att vara i stallet själv, lugnt och behagligt. Inatt sover pappa i huset i Castiglione så jag är ensam, men han kommer till stallet imorn iaf.

Nu ska jag skypa med bästa Paulina och äta mer av min köttfärspaj (som jag typ alltid gör nuförtiden)



torsdag 14 april 2011

Soft dag

Dagen började med att jag skulle rida Morgan på morgonen, men jag vill verkligen inte rida henne mer. Är rädd när jag ska sitta upp på hennes sen hon slängde av mig i vintras så jag knappt kunde gå efter. Hon är snäll när man väl kommit upp, men eftersom man typ inte kan sitta upp med pall på henne och jag är inte värsta proffset på att sitta upp i stigbygeln heller. Red henne 2 ggr förra veckan men jag vill inte. Så jag ringde till Emilio och sa det, jag tvekade på om jag skulle ringa, kände mig som ett ridskolebarn som blir missnöjd över vilken häst man får på en ridlektion. Men jag är faktiskt rädd så nej. Och det var inget knas med de så började med Leilosa istället. Fick lite hjälp med henne. Hittade en död orm på ridbanan också. Red sedan ut på Tompa i 30 min och 10 min på banan, han var super. Därefter så skrittade jag Hialoubet en sväng och skrittade även ut på Kapitol sen.

På eftermiddagen så hängde regnet i luften och alla hästar hann ridas på förmiddagen, så jag gick bara en sväng med Olea och Kapitol. Hjälpte, eller tittade rättar sagt på när Emilio packade sitt skåp inför helgen och körde med Stefano som fick springa fram och tillbaka, haha.

Fick sedan sluta tidigare för att jag skulle hinna städa och laga middag innan pappa kom, som han just har gjort! Så nu ska vi äta jordgubbar och glass.


onsdag 13 april 2011

dagens hopp övningar


6 språng rulla på, kombination 1 språng och sedan 4 språng kort till en oxer



räcke 7 sårng till oxern sedan 5 språng lite kort, därefter trekombinationen 2 språng lite lång sedan 1 språng ut, normalt fast de blev ju lite kort eftersom det var lång mellan a och b.

Btw, vet ni hur svårt det är att göra banskisser?! Där det är 7 språng ser ju ut som att var lika långt där det är 5. Jaja, träning ger färdighet - om några månader kanske jag kan göra snygga banskisser också.

Sov gott, för det ska jag göra.

Spark and it's like Gasoline

sitter och mumsar salta kex med philadelphia, det måste vara Guds gåva till människan.

Idag har varit ännu en bra dag. Trivs så otroligt bra här, ingen stress, bara hästar, roliga människor, massa träning, massa sol, stranden, havet, egen lägenhet osv. Jag är så otroligt tacksam över att jag får göra det som jag gör nu. Igår ringde en tant från ICA i Vaxholm och under om jag kunde komma på intervju, TYVÄRR jag har flyttat till Italien! Skulle aldrig byta ut det här mot att sitta i kassan på ICA, shit vad tråkigt jämfört med vad jag har här!

dagen började med 30 min skritt på Kapitol och sedan hoppade Emilio upp. Red sedan Chicago och fick lite hjälp, men emilio tyckte det såg mycket bra ut så han sa inte så mycket. Red därefter fram Leilosa till Emilio som hoppade en bana på henne idag och hon hoppade jättebra sa han. Jag såg inte för jag gjorde iordning Istrione till honom.

Red sedan min underbara polle Tompa, vi fick en hopplektion och Emilio sa hela tiden fantastic, super, perfect och det var verkligen så det kändes också. Han hoppade helt amazing, min fina Tompa är i form ;) Var nog bra med den där sprutan i ryggen, han hade nog lite ont innan, men nu är han tillbaka! Hoppade inte så högt för det behövdes inte om jag säger så haha.

(lägger in skisser på övningarna vi gjorde idag senare)

På Eftermiddagen så somnade jag på soffan, så kom lite senare till stallet och när jag kom så höll Emilio på att hoppa med Olea. Hon hoppade jättefint och Emilios smile nådde upp till öronen. Sen kom han trallande in i stallet och sa "ooh I'm so happy!! Olea jumped so good, ooh my Ollie, she's really in form now". haha så gulligt. Red sedan fram Laius till honom, hjälpte honom att hoppa med honom sen. Han testade att rida med ett rakt pelam på honom och det gick bra, hans hopp blev bättre.

Ciao.



tisdag 12 april 2011

jag har salt i hela håret och sand i sandalen

Go kväll min kära läsare!
Här sitter jag och smaskar jordgubbar med glass, sprutgrädde och cokladsås.

Denna underbara morgon började jag med att skritta ut på Kapitol som stod färdigserverad när jag kom. Därefter fick jag och Stefano lektion med våra respektive pollar, Tompa och Annaley (Stefano har köpt honom, och kallar honom numera för Shutterfly). Det gick bra, vi galopperade på bommar på volt;

I början halkade jag ut lite så att jag red liksom snett överbommarna, med sedan fick jag ytterskänkeln på plats och höll oss på mitten hela tiden. Det var ganska kort över bommarna vilket var meningen för att vi skulle få arbeta över och på andra halvan av volten rida på, för efter att man kortat galoppen måste man rida på så att hästen blir glad och finner det bekvämt igen, för att sedan kunna korta på nytt.

Red sedan Graffio och kände mig som ett proffs. Helt underbar häst, GE MIG SNÄLLA!

Leilosa stod sedan på tur och jag fick lektion med henne. Vi började med galopp bommarna på volt och sedan fick jag hoppa ett räcke och sedan en större oxer. Emilio förklarade för mig att med henne så måste man ha en väldigt bra galopp speciellt genom svängarna och försöka hitta enkla lösningar, för hon är otroligt rädd och sig men har inte så mycket power, därför är det viktigt med galoppen och har man en bra galopp så blir hennes frånskjut så mycket bättre också och det kände jag verkligen. Emilio sa att Tompa är ganska tvärtemot Leilosa för Tompa är inte så rädd om sig men har en väldig power så med honom kan man komma stort eller nära och med benen om så fixar det sig.


måndag 11 april 2011

Dagen i kort

8.10 red ut på Graffio. Sedan red jag Leilosa. Sedan red jag ut en sväng på Olea och red en snabbis på banan för Emilio ville titta hur hon rörde sig, och han utbrast "ååh det är den här Olea som jag känner, för en vecka sedan för hon ju deppig och inte sig själv. Nu är hon min Ollie igen!" haha.

Fick sedan lektion när jag red Tompa och Emilio satt upp en sväng för han ville känna hur han kändes efter sprutan i ryggen som han fick förra vecka, och Emilio tyckte att han kändes som en helt annan häst. Vilket jag håller med om, galoppen känns mycket bättre, han är rakare och ganska stark med stark på ett sätt för att han jobbar med hela kroppen bakifrån och inte stark för att han hänger i tyglarna och bara vill bli lång. Så tummen upp för Tompa!

På eftermiddagen så skrittade jag ut Chicago och Kapitol. Puttsade sedan allt och gav kvällsmat. Somnade mellan 7 och 8 vilket inte riktigt var meningen för jag hade satt en kastrull på spisen och det fanns knappt något vatten kvar när jag vaknade för allt hade ångat bort.

Ne nu ska jag hoppa i bingen, Ciaociao amigos.

Hur mycket euro får jag för en corona?

I förra vecka som frågade mockarmannen mig vad vi har för valuta i Sverige. Jag svarade att vi har kronor.

I förrgår så kommer han fram till mig igen och frågar hur mycket euro han får för en corona. Jag kopplade helt fel! jag tänker "men ursäkta jag vill inte ha någon corona, eller köpa, har han med sig i bilen eller vad? klockan är ju 9 på morgonen och förresten gillar jag inte corona." Jag bara flinar och säger nej till svar. Han tittar lite konstigt på mig och frågar igen. men jobbiga gubbe jag vill inte ha corona!!!! Sen får jag en snilleblixt, corona - krona - JAHA HAN MENAR HUR MYCKET 1 KRONA ÄR I EURO!

Alltså mamma mia, det är inte helt lätt med de italienska språket.

botten upp

söndag 10 april 2011

Keep on dancing til the world ends

Har lyssnat på Brittans senaste album på Spotify hela dagen och jag diggar de starkt. Minns när jag var liten och man mimade till Oops I did it again och jag tyckte jag var skitcool.

Somnade på stranden på eftermiddagen och kan säga att mina kära armar fick lida av det.

Nu har jag skypat med mina kära vänner Paulina och Sofie, var riktigt länge sedan!

Innan jag går och lägger mig måste jag bara säga att jag har en grym lilla syster!! Matilda har varit och tävlat i Ljungby i helgen med Didde och Bobby. Blev placerad med Didde i msv B som var typ 2a gången hon hoppade och med Bobby debuterade hon LA och var nolla. Jag vill vara lika duktig som hon!

drar till stranden

Buongirono tutti

Vaknade vid 9 och gick till stranden o chilla någon timme. Åkte sedan till stallet och hängde där i 2 timmar. Nu ska jag fixa lite lunch sen blire häng på stranden hela eftermiddagen, plus att jag ska inhandla ett par ballerina skor för känns som om jag är i behov av det nu.


har på mig mitt fina nya örhänge

blekfis fötter


lördag 9 april 2011

juste skrittbommarna...

... är bra för att få hästen uppmärksam. Den första är upphöjd ca 15 cm. Här gäller det också att vänta med överlivet och jag måste tänka på att trots att hästen skrittar så måste den vara aktiv.

Igår så red jag 6 pollar varav Olea och Istrione 2 gånger, så igår satt jag i sadeln många timmar. Idag var det lite mer nice, bara 4 hästar! Tompa känns bra, och han är mästare på att bli longerad nu kan jag säga. Han är så lydig! Det longeras ganska mycket här i Bicocchis stall. De hästar som longeras rids oftast senare på dagen också. Jag tror att det kan vara bra för hästarna att bli longerade, att få omväxling i träningen och ryggen fri från oss ryttare.

Pratade med Emilio för ett tag sedan och det hade gått bra för honom idag, Kapitol som startar sin första tävling för året var nolla igår och ett ner idag tror jag, tror inte det var så högt, kanske 1,40. Hialoubet var nolla i 1,40 igår och hade ett ner i 1,45 idag. Chicago fick ett ner i omhoppningen i 1,50 igår och idag var han nolla och kom 6a.

Imorgon är jag ledig och planerar nog att spendera ganska mycket tid på stranden. Måste få bort bonnabrännan... ;P

jag har fått bonnabränan

Försökte att lägga in ett inlägg vid lunch men internet ville inte, så det får bli nu iaf. Tänkte komma med lite kloka tips!

Dessa övningar var de som vi tränade på häromdagen;






På bild 1 så är det normalt med 5 språng och vi varierade mellan 5-8 språng. Jag blev tillsagd att jag ska tänka på att vänta med överlivet för ibland när jag vill rida framåt så går jag med med överlivet vilket resulterar i att hästen blir lång och ofta trampar över med ena bakbenet över bommen. När jag väntade så lutade jag mig automatiskt lite bakåt vilket också blev knas för då pushar jag ju på med rumpan i sadeln. Emilio förklarde att vänta med överlivet inte behöver betyda att luta sig bakåt utan det finns ryttare som väntar men ändå lutar sig ganska mycket framåt. Jag fick korta mina tyglar ganska mycket och höja händer vilket fungerade för mig, och det var väldigt mycket lättare att få plats med 8 språng med högre händer. Med högre händer så arbetar bettet i hästens mun mer uppåt vilket är mer bekvämt för hästen, håller man ner händerna och blockerar rörelsen så trycker bettet på lanerna i hästens mun vilket kan göra ont och då blir hästen ledsen och vill inte göra som du säger.

På bild 2 så är det också normalt med 5 språng och sedan kort över galopp bommarna. Den här övningen tyckte jag var ganska svår, för att; eftersom det är kort över bommarna så vill man ju automatiskt korta redan det 5 sprången innan men då blir det ju så att man kommer stort över första galopp bommen och sedan blir det ju megakort. Så istället fick jag lära mig att rida på lite de 3 första sprången så att de 2 sista innan galopp bommarna blev kortare viket då gjorde att hästen var med förberedd på de korta avståndet och det blev mycket enklare, men fortfarande är det kort så det gäller att jobba över bommarna och vänta med överlivet. Att ta 6 språng innan galopp bommarna var mycket lättare ;) Emilio gjorde 4 med stora Chicago, och det såg så enkelt ut, red på ganska mycket 3 språng och på det sista så liksom kortade hans sig och gjorde bommarna enkelt som en plätt. Jag och Tompa får öva lite mer på det tror jag...






torsdag 7 april 2011

sommar sol o häftig pool

God kväll kära läsare!

Idag vaknade jag pigg och fräsch och tittar ut genom fönster och det är strålande sol! Underbart. Red först Graffio på morgonen och fick lektion med honom. Red därefter Leilosa och fick lektion då med och hon kändes bra, rörde sig mycket bättre idag med, antagligen för att hon skoddes igår, innan så hade hon typ ankfötter?!

Red därefter Laius och fick lektion även med honom. Visar imorgon med en teckning vad vi gjorde för övning med alla.

Emilio åkte precis innan luch så när jag kom tillbaka till stallet så longerade jag Tompa som faktiskt var jätteduktig, han fick bara 3 ryck! Han kunde till och med skritta i lina på slutet. Imorgon ska jag sitta upp på honom en stund, men först longera 10 min innan. Red sedan Istrione som longerades på morgonen, efter att jag väckt honom lite och informerat om att jag faktiskt satt där uppe så fick han superfint, har blivit ombedd att göra mycket växlingar mellan trav och galopp och det gick prima.

Blev klar tidigt i stallet, kring halv 5 så jag fick städryck när jag kom hem och svabbade hela lägenheten och vädrade. Nu blänker allt ;)

Nu ska jag hoppa i säng och läsa den spännande boken Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Är i slutet så vill bara få reda på hur allt ligger till med allt hit och dit om ni förstår vad jag menar!!!


onsdag 6 april 2011

25 grader o svetten rinner

Idag har varit en lite sömnig dag, sov ändå 7,5 h men det är inte tillräckligt för min lilla kropp. Idag blir det senast 22 som mitt huvud ska ligga på kudden.

Började med att skritta Kapitol imorse och red därefter ut med Emilio och Stefano. Jag satt på Olea :) Red sedan Leilosa och Emilio hoppade upp i slutet och hoppade kombinationen som hon var dum på igår och det såg ut som om hon lärt sig att man inte ska stanna och dumma sig för hon hoppade fint. Red sedan Laius som inte blivit riden på ca 2 veckor pga av att han hafthjärnskakning, han rullade i boxen och slog huvudet i väggen, klantig polle. Men han blev glad av att bli riden, han har ju rört på sig under dessa veckor men inte riden men idag kändes han som vanliga Laius.

Emilio longerade därefter Tompa som var lite halvt crazy. Efter lunch så red jag Istrione och fick lektion av Emilio, han gick mycket bra och blev alldeles löddrig. Mamma mia solen steeeker.

Hjälpte Emilio att packa grejer i lastbilen inför de internationella tävlingar i helgen. Inatt åker Ellen (hans chaufför) upp till San Remo med Kapitol, Chicago och Hialuobet. Emilio åker med frugan och barnet på eftermiddagen imorgon.

bilden tog jag 2008 - Kapitol och Emilio



tisdag 5 april 2011

När veterinären var här

Veterinär (som till vardags är Beerbaums veterinär) skulle titta på Tompa för att göra en allmän check ni vet. han tyckte att Tompa rörde sig fint och bra, han var däremot lite öm i ryggen. Kommer ni ihåg att jag skrev tidigare att han fått en knöl på ryggen precis bakom sadeln för några veckor sedan? Den är iaf borta och nu är det bara några få små skorpor, men han är fortfarande lite känsligt, så veterinären tyckte det var bäst att ge honom en spruttla i ryggen. Så idag och igår har han bara varit ute o gått och imorn + övermorgon ska han longeras, sen som vanligt. Veterinär kände iaf igen Tompa sen när han stod här när han var liten, vilket jag tyckte var lite roligt :)

Idag har jag ridit Istrione, Graffiio, Hialoubet och Leilosa. Med Leilosa fick jag hoppa vilket gick superbra, var ju första gången. Men tills när jag skulle ta en kombination där insprångsoxern hade en planka som mellanbom. Och denna polle tycker tydligen inte om plank så det blev tvärnit utan någon annan förklaring. Skitknäpp häst verkligen. Emilio satt upp och efter att hon stannat med honom några gånger så hoppade hon över, hon fick lära sig en läxa idag.

Nu somnar jag snart sittande. Buonanotte

A day with my sister

Igår var ju jag som sagt i Firenze/Florens och träffade Alida. Tog 7 tåget hemmifrpn och var framme vid halv 10. Hann säga hej till ita-gruppen sen skulle de iväg till VIareggio. Så jag och Alida hade en heldag för oss själva. Solen stekt och vi gick runt i stan och pratade oavbrutet om allt mellan himmel och jord. Shoppade en del, fikade en hel del och hade det allmänt superbra!